Четири партии ще възраждат СДС

Четири партии подписаха споразумение за възраждане на Съюза на демократичните сили и се обявиха за реформа на сегашния политически модел. Ще работим за изхвърляне на провалените политици на прехода от бъдещото развитие на България, заяви председателят на СДС Емил Кабаиванов, който подаде ръка на Обединените земеделци, Българската социалдемократическа партия и Радикалдемократическата партия. Новият съюз ще бъде алтернатива на политическото статукво, заяви още Кабаиванов.

С широк обществен дебат и консенсус трябва да вървим към една съвременна България, която минава през Велико народно събрание и промяна на конституцията, смята Емил Кабаиванов.

„Нов политически модел, опит да предложим на това, което с извинение се нарича политически елит, идеята за едно смесено НС, което да стартира като Велико народно събрание, а след това да продължи като обикновено, има такава правна възможност, което да положи идеята за нова конституция, която да даде по-справедлив хоризонт на българите", каза Любен Дилов-син.

По думите му хората на улицата казват, че се срещу всички и искат предоговаряне на условията не само с ЕРП-тата, а изобщо. Според него депутатите в парламента не разбират какво им казват хората и това показва, че всичко, което народните представители са могли да направят, са го направили вече.

Емил Кабаиванов отрече твърдението, че ГЕРБ са предложили на СДС да оглави служебния кабинет, и посочи, че СДС имат за цел да спечелят 4-годишен мандат.

Станете почитател на Класа