Костов подкрепи изказването на президента

"Вярна представа за това какво би трябвало да се направи в момента, откъде идва голямата причина за социалната криза - монополите и че трябва да се вземат мерки. Категорично се присъединяваме към него, че протестите на хората трябва да завършват с вандализъм". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира изявлението на президента Росен Плевнелиев след приетата от депутатите оставка на кабинета "Борисов".

Костов подчерта, че няма по-важна задача от прозрачни избори. Той призна, че го смущава желанието на държавния глава за консултация с всички парламентарно представени партии, защото "има крайно екстремистки изхвърляния на някои партии".

"Изключително бързане - означава излагане на огромен риск на президентската институция. Президентът не трябва да бърза. Той трябва да прецени изключително много обстоятелства", коментира още лидерът на ДСБ.

"Щях да направя широки консултации с всички хора, които изразяват мнението на обществото". Така Костов отговори на въпроса какво би направил, ако беше на мястото на Росен Плевнелиев.

Станете почитател на Класа