Лютви Местан: Шефът на НРС не потвърди за атентат срещу Борисов

Директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров не можа да потвърди тезата на министър-председателя, че има организиран атентат срещу него, с поръчител Ахмед Доган. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан, след днешното заседание на КСНС.

Зададох директен въпрос на директора на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров.
Помолих го - да потвърди думите на министър-председателя, че г-н Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу министър-председателя. Естествено, както очаквах, ген. Драгомир Димитров не беше в състояние да потвърди подобно твърдение на министър-председателя, каза Местан.
Директорът на НРС ген. Драгомир Димитров не е в състояние да потвърди тезата, огласена от министър-председателя от трибуната на Народното събрание в деня, в който се гласува оставката му. Това означава, че министър-председателят е излъгал тежко. Разбира се това, което той направи, не може да се определи като тривиална клевета, защото това са твърдения на министър-председател, срещу политик от ранга на д-р Ахмед Доган, каза Местан.
Освен това ген. Драгомир Димитров заяви, че не е в състояние да каже каквото и да е повече по този казус, защото информацията, която се съдържа в тези материали, е не просто класифицирана, а е класифицирана информация от най-висок ранг. Т.е. е над строго секретна. На мен ми е отказан достъп до тези материали, каза Местан.

Станете почитател на Класа