Предсрочните избори в края на април или средата на май

Предсрочни избори в края на април, средата на май. Така се стопират желанията на ГЕРБ опозицията да състави кабинет, както и спекулациите за съставяне на някакъв програмен кабинет към настоящия парламент.

Президентът подчерта, че с конструктивен дух и добра воля са постигнати конкретни решения.
С пълен консенсус от присъстващите е прието становище и предложение на КСНС относно рисковете и заплахите, породени от протестите.

Консултативният съвет като отчита справедливия характер на протестите, породени от нерешени проблеми и необходимостта да бъде укрепена парламентарната демокрация постигнахме пълно съгласие, че демократичното устройство на България не може да бъде поставяно под съмнение, заяви държавният глава.

Той обяви още, че ще бъде наложен мораториум върху разпоредителни сделки и строителство в крайбрежни плажни ивици и други. Плевнелиев обеща, че ще бъдат направени и промени в закона за енергетиката, които да направят възможно намаляването на цените и да облекчат положението на хората .

Консултативният съвет препоръчва на парламента и правителството да се ангажират със спешни мерки и решения включително споменатите.

Станете почитател на Класа