Христо Данев е новият районен прокурор на София

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) избра днес Христо Динев за районен прокурор на София. По време на изслушването Динев изтъкна, че според него трябва да има прозрачност ва действията на Софийска районна прокуратура, включително и при работата с медиите.

В концепцията на кандидата Христо Динев виждам решение точно на най-наболелите проблеми, заяви при обсъждането главният прокурор Сотир Цацаров. - Моята категорична подкрепа е към Динев, обяви обвинител №1.

Въпреки тази подкрепа Христо Динев получи минимума от необходимите гласове - 13 гласа.

Другият кандидат за този пост бе Иван Петров Той бе подкрепен при тайното гласуване едва от един от членовете на ВСС. При преброяването се оказа, че са пуснати голям брой невалидни бюлетини – цели 10. Преди това бе съобщено, че в

Инспектората към ВСС са постъпили четири сигнала срещу Петров. Към настоящия момент са открити две жалби срещу Иван Петров, но и двете жалби са били оставени без уважение. Според част от членовете на ВСС Иван Петров не притежава необходимите качества да бъде назначен на тази длъжност, което вероятно е и причината за многото невалидни бюлетини.

Станете почитател на Класа