Минчо Спасов обяви, че тайните записи срещу Борисов са наредени от Петя Първанова

Има вариант тайните записи от дома на Бойко Борисов да са разработка на МВР от разследването на Мирослав Найденов, като разрешението е разписано от министър Петя Първанова. Това заяви по bTV бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. Другият вариант е този запис да е дело на честни хора, противници на Цветанов, на това да ги управляват шефове, завършили физкултура и руска филология. Третият вариант е записите да са дело на частни структури.

“От 10 до 15 частни структури у нас могат да си позволят подобна подслушвателна апаратура" каза Спасов. Около милион струваше преди няколко години подобна апаратура. Сега сигурно е наполовина. Всяка по-голяма олигархична структура си има отдел по сигурността, управлявана от бивши служители на МВР. Затова в СДОТО изпитва недостиг на кадри, защото специалистите напускат и започват работа в тези частни структури.

Той разкри, че навремето са изобличили Румен Петков, че като министър на вътрешните работи се е срещал с братя Галеви. Спасов изрази съжаление, че към онзи момент не са знаели, че Бойко Борисов се е срещал с дупнишките феодали значително по-често.

Николай Кокинов подлежи на преследвене от закона, че разкрива информация за разследването на четиримата полицаи, подведени под отговорност за незаконно подслушване, твърди Спасов. Според него джиесемът на Борисов трябва да бъдде иззет и да се извадят разпечатки от разговорите на експремиера, за да се разбере на кого той е докладвал тази информация.

Станете почитател на Класа