Граждани протестираха пред Столична община, искат смята на главния архитект

Бойко, прибери си фандъците от общината, призоваха "Граждани на София". Според архитект Димитър Димитров главният архитект на София Петър Диков, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и целия СОС са еманация на всичко недобро, което се случва в столицата през последните 20 години.  Архитектът е категоричен, че "екологичната им, транспортна и устройствена неграмотност" са в основата на съсипването на града. Той иска смяна на главния архитект на София, кмета и общинарите. Според него само така градът ще започне да се развива.

Общината продължава да прави грешки за много пари, смята Димитър Димитров. Транспортната схема на София, според архитекта, е резултат от грешките на прехода. Освен това липсва екологията в решенията на столичните управници, според него. По думите му велосипедните алеи не се правят професионално.

Димитров има критики и към строителството на метрото, защото изграждащите се метростанции не се правят там, където има най-голяма нужда от тях. "Прави се метро заради метрото, а не за удобството на гражданите", смята архитект Димитър Димитров.
Според него отсечката до Бизнеспарка е безсмислена. 33% от метростанциите са празни, изчислил е той. "Метрото е отровно", категоричен е архитект Димитров. Според него кабелите, които се виждат от време на време при движение на влаковете, стресират хората.

Станете почитател на Класа