Бойко Найденов: Не e хубаво да записваш хора, с които говориш

Не е хубаво да записваш хората, с които говориш, не е хубаво това, което са си говорили. Така шефът на Националната следствена служба Бойко Найденов  коментира скандалните записи между бившия премиер Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и софийския градски прокурор Николай Кокинов, които изтекоха в публичното пространство в петък.
Найденов, който е присъствал на съвещанието при главния прокурор Сотир Цацаров в петък, след което Кокинов подаде оставка, заяви, че "това, което трябваше да бъде огласено, беше". По думите му "нека да видим как е получен записът и тогава ще разберем кой го е направил".

Според Найденов в случая няма добри. "Като гражданин от това, което чух, не мога да дам висока оценка на това, което е ставало, нито за последващото изнасяне на записите."

"Прокуратурата не се нужда от развързване на ръцете, защото не са й били вързани. Тя е част от съдебната система. Не мисля, че някой може да упрекне прокуратурата в бездействие. Тя се води от законността."

В петък до медии бяха разпространени записи на разговори между градския прокурор, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов. От тях става ясно, че Кокинов дава предварително резултатите от проверката на държавното обвинение в МВР и освен това тримата обсъждат как да бъде измъкнат Найденов от наказателна отговорност за корупция и злоупотреба с власт.

Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба в България се случва "политическо-криминална буря, а пожарната си стои на мястото. Още не я е анализирала, идва ред на гражданска защита". По думите му обществото ще отговори на случващото се на 12 май. Според него разговорът се потвърждава от оставката на Кокинов.

Станете почитател на Класа