„България на гражданите" ще бъде опозиция на кабинета „Орешарски"

„Движение България на гражданите" няма да подкрепи правителството на Пламен Орешарски, съобщи във В. Търново Петър Николов. Членът на Националния съвет на партията, заяви че за него това не е програмно или експертно правителство, а просто едно правителство на БСП.

"Утре Меглена Кунева има среща с Пламен Орешарски, на която ние ще очертаем онези моменти от програмата ни, които са нужни, за да излезе страната бързо от кризата. Имаме добрата воля със съвети и добронамерена критика да помогнем страната да се оправи, но за нас не е това правителството, което България трябваше да има. Ние ще бъдем опозиция на това управление, което не значи, че няма да водим разговори или да му помагаме с тези", коментира Петър Николов.

Той бе категоричен, че Меглена Кунева няма да приеме пост в бъдещото правителство, нито ще излъчи министри от партията си. Според него новият кабинет ще оцелее до изборите за Европейски парламент догодина или малко след тях. Причина за това е, че евровотът ще покаже нова и различна от сегашната конфигурация на политическите сили.

За бъдещето обединение на дясното пространство Петър Николов обобщи, че трябва да се състои около „Движение България на гражданите". Той специално благодари на 4358 души от Великотърновска област, гласували за партията на вота и ги увери, че няма да бъдат подведени.

Станете почитател на Класа