Калин Тихолов написа отворено писмо

Калин  Тихолов написа отворено писмо до медите във връзка с оттеглянето на номинацията си министър на инвестиционното проектиране., цитирано от БГНЕС.

Във връзка с моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство в програмното правителство на г-н Пламен Орешарски буквално за часове в българските медии бяха разпространени и тиражирани редица спекулации и неверни твърдения, засягащи мен и моя професионален авторитет.

Приех поканата на г-н Пламен Орешарски с ясното съзнание, че като министър в програмно правителство моята работа ще е свързана с професионалния ми опит и знания, а няма да се занимавам с политически битки и компромати.

Виждам обаче, че срещу мен се води нечиста кампания, която цели да възбуди обществено напрежение и недоверие не само към мен лично, но също така и към новия кабинет на г-н Орешарски, който предстои да бъде гласуван в парламента в най-скоро време.

В своя професионален опит винаги съм се водил от принципа, че човек трябва да защитава професионалното си име и достойнството си. Затова не мога да допусна името ми да се използва за разменна монета в непочтени интриги и политически битки.

В тази връзка прецених, че ще е най-добре да бъде оттеглена моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство, за което проведохме и разговор с г-н Орешарски.

Станете почитател на Класа