Близо 10 000 души от уязвимите групи с осигурена работа при кабинета „Райков“

Към края на май близо 10 000 души от уязвимите социални групи у нас имат осигурено работно място като част от спешния пакет от мерки на социалното министерство - това стана ясно от отчета на вицепремиера и министър на труда и социалната политика в кабинета „Райков“ Деяна Костадинова.

Вицепремиерът отчете дейността на ръководеното от нея ведомство, заедно с още шест от министрите. Деяна Костадинова припомни, че правителството е отпуснало 30.6 милиона лева за осигуряване на заетост на близо 16 000 човека, които трудно намират работа.

В края на май общо 1476 младежи имат работа, а други 1200 лица ще започнат работа по "Старт в кариерата" през тази година. Над 1200 лица с увреждания и още 1045 самотни родители, трайно безработни, безработни над 50 години също имат осигурено работно място.

По програмата "От социални помощи към заетост" са създадени 4500 работни места и е осигурен резерв от още 3000 места, които да бъдат заети след август тази година. Вицепремиерът Костадинова увери, че до средата на юни ще бъдат наваксани забавените плащания по схемата за осигуряване на младежка заетост чрез възможности за стаж, които са на стойност от 6.5 милиона лева и са дължими към бизнеса.

Станете почитател на Класа