ГЕРБ няма да участва в заседанията на Народното събрание

ГЕРБ напускат парламентарната зала и няма да участват в работата на парламента. Това обяви в четвъртък лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обвини управляващото мнозинство в диктатура, защото сменяли всички, които говорили против БСП и ДПС.
„Ние сме избрани от над 1 млн. души и няма да позволим да бъдем унижавани и обиждани. Останете си трите партии в парламента, работете си, пилците се броят наесен”, обърна се от парламентарната трибуна Борисов към БСП, ДПС и „Атака”.

„Ако си спомняте в предишния парламент, „Атака” каза „Ние напускаме парламента, отиваме при хората”. И ние ще бъдем в парламента, ще се срещаме с хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив. Те всеки ден казват по едно отстъпление, една лъжа, и за Закона за тютюнопушенето, и за АЕЦ „Белене”. Виждате, Михаил Миков, има кворум, на 15-тата секунда спира гласуването, за да са по 66-67 човека кворум. Освен това сега „Атака” няма какво да говорят кой кого подкрепя. Да останат и да ги подкрепят”, заяви в кулоарите на парламента Борисов.

„Те предлагат в новия правилник комисиите, които винаги са работили с кворум, да работят без кворум. С една дума - дали има участници или не, техният глас нито се чува, нито се зачита. И първата политическа сила, те с нас как се държат. Вчера Волен Сидеров какво правеше пред моята банка, какво провокираше - някой да го удари и да станем същите маскари като тях, примерно. Нормално е първата политическа сила да има председател в парламента. Това е просто изборът на народа, това не е наша прищявка. Нормално е първата политическа сила да има повече председателски места в комисиите, това народът го е избрал. От къде накъде партия, три пъти по-малка от нас, каквато е ДПС, ще доминира в правителството и парламента. Това ли избраха българите - първата политическа сила е в опозиция. Ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава”, коментира още Бойко Борисов.

 

Станете почитател на Класа