ГЕРБ смята, че БСП и "Атака" ще правят нова парламентарна група

Депутати от Коалиция за България и "Атака" ще направят нова парламентарна група, заподозряха от ГЕРБ. Повод за хипотезата стана гласувания днес от мнозинството текст от парламентарния правилник, с който се дава възможност депутати, напуснали групите си да се обединят в нова.

Следете внимателно какво ще се случи, препоръча на парламентарните репортери заместник-председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев. Обяснението, според него, е, че след като депутати се отцепят от "Атака" и Коалиция за България, формацията на Волен Сидеров ще може да се обяви за истинска опозиция, от друга страна - Европа няма да упреква социалистите, че ги подкрепят националисти.

Размяната на взаимни обвинения допълни със своя хипотеза и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Борисов най-вероятно действа в съглашение с БСП и ДПС, за да улесни минаването на техните предложения за новия правилник, срещу които "Атака" е против, предположи Волен Сидеров в коментар на напускането на пленарната зала от страна на ГЕРБ. Според него ако ГЕРБ са били в залата и са гласували против текста в правилника за политическото номадство, разпоредбата не би била приета. Затова Сидеров заподозря задкулисни договорки и посочи, че номадството е подмяна на вота.

ГЕРБ нямат самостоятелно мислене, нямат творчеството да измислят една своя идея и копират "Атака" във всяко едно отношение, коментира Сидеров, който в края на 41-ия парламент напусна заедно с групата си Народното събрание. По думите му, как така Борисов казва, че е изпратен от народа в парламента, а в същото време напуска пленарните заседания - значи не изпълнява повелята на хората.

Станете почитател на Класа