Успешният цирк "Атака"

Силните думи, с които Волен Сидеров, лидер на „Атака“ беше заклеймен заради подкрепата си за кабинета „Орешарски“, са излишни. И, убедена съм, дълбоко лицемерни. В името на някаква медийна хигиена и на някакво самоуважение е по-добре да се спре с тях. Нека погледнем фактите.
Поведението на Сидеров изобщо не е изненада. Той не се е променил за една нощ. Не е изменил по никакъв начин на същността си и не е еволюирал. Напротив – това е най-последователният политик. Той говори едно - това, което много от българите искат да чуят и върши точно обратното. Така се държи вече осем години и хората го харесват.
За него гласуваха 254 хиляди българи. Със 7,3% Сидеров вкара 23 депутати, които да плюят колегите си, да бият журналистите, да прелитат от група в група и да се сърдят, когато някой каже нещо срещу тях. Това е тяхната запазена марка. И те нямат намерение да се откажат от нея.
На всички е ясно, че планът „Сидеров“, с който Волен облъчваше електората, е неизпълним и че лидерът на „Атака“ вероятно е ужасен от възможността да влезе официално във властта. Защото не е възможно да направи минималната заплата 1000 лева и пенсиите 500 лева.
Очевидно Сидеров не се кани да слиза от политическата сцена, затова и депутатите от „Атака“ ще дават или продават подкрепата си тайно.
Цирк „Атака“ включва всичко – освирквания пред вратите на парламентарните групи, скандиране на обидни лозунги, бой в пленарна зала. Артистите от парламентарната трупа са се упражнявали вкъщи или пък в централата напълно добросъвестно. И с ясното съзнание, че това очакват от тях избирателите. Да бъдат хулигани. И го правят успешно. Може да се каже, че си заработват парите с хъс.
Затова, нека уважим избора на четвърт милион българи. Осем години те гледат цирк „Атака“ и искат да го гледат още. Освен това им харесва да бъдат лъгани.
Има един човек, който сбъдва техните желания и това е Волен Сидеров. Приемете реалността. 

Станете почитател на Класа