Депутатът от ДПС Петър Ангелов ще свали в понеделник имунитета си

Депутатът от Парламентарната група на ДПС Петър Ангелов ще депозира в понеделник искането си да бъде свален депутатският му имунитет. Това каза тази неделя заместник-председателят на ДПС Камен Костадинов пред БНР. В петък Прокуратурата поиска имунитета на депутата Петър Ангелов, заради досъдебно производство за организирана престъпна група, в която е участвал.
Досъдебното производство срещу Петър Ангелов е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура.

По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор на България Сотир Цацаров счита предложението на СГП за напълно основателно и затова в понеделник - 10 юни 2013 г. ще внесе в НС искане на основание чл. 70 ал.1 от Конституцията за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.

Станете почитател на Класа