Орешарски: Назначаваме заместник-министрите до края на седмицата

До края на седмицата ще имаме готовност за назначаването на областните управители и на заместник-министрите, обяви министър-председателят Пламен Орешарски след редовното заседание на кабинета. Той уточни, че тази тема не е обсъждана все още.
На парламентарна група на ДПС във вторник вечерта за поста зам. -министър на културата е била номинирана Велислава Кръстева, пресаташе на парламентарната група. На 13 февруари тази година тя публикува отворено писмо до Слави Трифинов по повод това, че той изчете в студиото си писмо на Октай Енимехмедов, студентът, който направи неуспешен опит за атентант на Ахмед Доган. За поста областен председател на София-област номинацията е на Емил Иванов, депутат от ДПС, който по време на управлението на тройната коалиция също бе областен управител на София-област.
От квотата на ДПС в министерството на земеделието като  зам.-министри влизат Бюрхан Абазов, а в отбраната – Неджми Али. И двамата вече са били зам.- министри. В социалното министерство отива Светлана Дянкова, която също бе зам. -министър на тази позиция за кратко по време на управлението на тройната коалиция.
БСП вкарва като зам.-министър на енергетиката шефът на градската организация на БСП Анна Янева, в МОСВ – Чавдар Николов. И двамата вече са били  на тези постове. В Министерството на земеделието като зам. -министър отива Явор Гечев, лидер на младежите в БСП.

Станете почитател на Класа