Депутатите да не вземат прибързани решения, посъветва Фандъкова

Народните представители не са си взели поука от това, което се случи в последните месеци – тогава гражданите настояваха, че трябва да имат участие в дискусиите и взимането на решения. Това мнение изрази кметът на София Йорданка Фандъкова след заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Фандъкова изрази своята позиция по въпроса с предложението за узаконяване на незаконните постройки, като бе категорична, че депутатите вземат прибързани решения.

„Това бързане във всички тези закони, които в момента се коментират, лично мен ме притеснява. Трябва да кажа, че това предложение също ме притеснява, защото вие знаете за усилията на районните кметове в последните години да премахнат макар и бавно незаконни постройки. Изведнъж това ще стане невъзможно", посочи тя.

Йорданка Фандъкова критикува и предложението за даване на помощ от 120 лева на родители, чиито деца не са влезли в детските градини. „На първо място категорично не бива да спира строителството на детските градини", подчерта кметът на София и отбеляза, че това „не е социална дейност, а образователна". „Нека да водят диалог с нас, с родителските организации." Народните представители в момента казват „прехвърляме всичко на общините, да се оправят, както могат" - това не е правилният подход, обясни Фандъкова, като посочи, че предложения минават на първо четене, преди още самата тя да е имала възможност да ги прочете. Столичният кмет коментира очакваните протести на граждани на София заради изсичането на дървета в Борисовата градина. Тя призова хората първо да бъдат запознати по-детайлно с планираните дейности, за което пое и ангажимент. По думите й далеч нямат да бъдат изсичани петстотин дървета, както се спекулира.

Станете почитател на Класа