ДСБ: ГЕРБ няма право да протестира

ДСБ обямиха, че подкрепят протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.  „За нас това е арогантен знак за превземане на българската държава и българските институции от мафията", заяви Радан Кънев на извънреден брифинг в централата на партията.
„Този знак бе правилно разчетен от българските граждани като обявяване на война от мафията към гражданите и те приеха тази война", изтъкна той.
Вчера видяхме, че има гражданско общество. Каузата на бунтовете според ДСБ вчера е била за отделянето на държавата от мафията. Непредставените българи са единни, видяхме, че това е средната класа на България и те са категорични, че няма да отстъпят държавата на мафията", коментира Радан Кънев.  Премиерът Пламен Орешарски според тъмносините трябва да подаде оставка. Петър Москов бе категоричен, че Пеевски не може да е шеф на ДАНС, а назначението му е ченгеджийски шамар.

По думите му в същото време ГЕРБ не могат да са част от народното възмущение.
„ГЕРБ отгледаха този Франкещайн", категоричен бе Москов. „Не видяхме разкаяние", каза Петър Москов. В момента според него в НС има две представителства на бившето и настоящо представителство на олигархията.

Станете почитател на Класа