Дончева: Трябва да окупираме "Позитано" 20

Ще се наложи да направим движение "Окупирай Позитано", за да накараме Сергей Станишев да си подаде оставката, заяви пред bTV Татяна Дончева. Бившата депутатка от Коалиция за България посочи, че ръководството на БСП умишлено пренебрегва исканията от цялата страна за свикване на Национален съвет, както и ясно изразяваното по места недоволство от политиката, която води Сергей Станишев. По думите й, сегашният председател на БСП не е Жан Виденов" и няма да подаде оставка сам.

Според Дончева правителството има някакъв шанс да оцелее, ако Орешарски "спре да гледа в една точка", а Станишев - "спре да говори като Кашпировски по телевизора".

Дончева отправи остри критики към Станишев заради назначенията на ДПС във властта и особено заради избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Не може да представяш Делян Пеевски като някакъв Мел Гибсън в "Смело сърце", каза Татяна Дончева. Според нея, ако в сряда върне Делян Пеевски като депутат, това не само ще е прегазване на Конституцията, но и ще взриви гражданското недоволство и вече нищо няма да може да спаси правителството на Орешарски.

Дончева изрази мнение, че е добре Георги Първанов да се върне в ръководството на БСП, което обаче не означавало да се върне като лидер на социалистите.

Станете почитател на Класа