Станишев ще иска вот на доверие от БСП


Изпълнителното бюро и аз лично имаме готовност да поискаме вот на доверие на В четвъртък ще заседава на заседанието на Националният съвет на БСП в четвъртак, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на ИБ на партията днес. На него е било обсъдено вътрешнопартийното напрежение, предаде БГНЕС.

Ситуацията в страната е изключително трудна. Правителството на Пламен Орешарски бе създадено с една единствена цел – да възстанови демократичната държавност, да реши спешни и неотложни социални и икономически проблеми, каза Станишев. Според него една от задачите на правителството е прекратяване на тежките порочни практики и наследство на управлението на ГЕРБ, които доведоха хората до мизерия и „забатачиха икономиката“.

“В тази ситуация би било безотговорно да се подават оставки. Причината - това е най-мечтаният сценарий от Борисов и Цветанов, тъй като води до връщане на ГЕРБ на власт.” Оставката на председателя на партията, продължи Станишев, означава предизвикването на вътрешнопартийна криза. Според лидера на БСП съвсем несъстоятелно се оценява тезата, че това би укрепило правителството на Орешарски. Станишев подчерта, че ще се случи обратното – неговата оставка ще доведе до по-голяма криза.

Станете почитател на Класа