Общинският съвет на Благоевград не приема назначението на областния управител

На извънредна сесия Общинският съвет в Благоевград прие декларация, в която се посочва, че висшият орган на местното самоуправление не приема назначението за областен управител на представител на ДПС. В документа се настоява за освобождаването на Муса Палев от тази длъжност, съобщи радио „Фокус”-Пирин. Кореспондентът на радиото съобщава, че по време на заседанието на градските депутати в заседателната зала са нахлули и част от протестиращите, които развявали знамена. След изказване на един от общинските съветници, който не е съгласен с провеждащите се протести в Благоевград, те започнали бурно да го освиркват.

Междувременно в Благоевград бе разпростарен слух, че новоназначеният областен управител Муса Палев се е оттеглил от поста си.

Нямам информация Муса Палев да се е оттеглил, категорично опровергавам такава информация, коментира в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан по повод информацията, че новоназначеният областен управител на Благоевград е подал оставка, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Попитан дали Муса трябва да се оттегли заради нестихващите протести срещу него, Местан отговори, че областният управител е пълноправен български гражданин, а неодобрението на част от обществото, не е основание да бъде лишен от права – в противен случай това означава всички да останем без права.

Самият Муса Палев също отрече да е подал оставка като областен управител на Благоевград и заяви, че няма подобно намерение.

Областният управител обеща до няколко дни да се срещне и разговаря с протестиращите, но не уточни ден и час.

В Благоевград върви и подписка за неговата оставка като до момента са събрани 1500 гласа.

Протестиращите срещу Пеев вече са силно афектирани и настроени негативно срещу всички управляващи политически партии. Те заявиха, че дори при подаването на оставка на Муса Палев ще продължат с протестните си действия докато и правителството не падне от власт, тъй като се чувстват излъгани, съобщи радио „Фокус”.

Станете почитател на Класа