КСНС се провежда в отсъствието на медиите

Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност започна без присъствие на медиите. Това стана след искане на Сергей Станишев и цирка, който разигра лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Припомняме, че преди днешното заседание Сидеров се качи на шадравана пред президенстото и поиска оставката на Плевнелиев. След като влезе при държавния глава той го обсипа с въпроси за офшорните му сметки. После се скара с Бойко Борисов, с гардовете на НСО и с пресаташетата на президентството.
Заседанието трябва да обсъди актуалната политическа обстановка в страната и цялостната реформа в сектор "Сигурност".

Сидеров отказа да уважава президента и да го изслуша. Той го обвини, че е "президент на ГЕРБ". Плевнелиев помоли Сидеров да се съобразява с реда на заседанието. В противен случай президентът заяви, че ще го помоли да напусне заседанието, но Сидеров категорично отказа. Борисов стана и напусна заседанието, след като Сидеров продължи да настоява президентът да отговаря на въпросите му.

Пред очите на нацията се прави опит за провал на КСНС, каза Росен Плевнелиев. Той помоли юристите да проверят процедурата по отстраняване на Волен Сидеров от заседанието на съвета. Президентът настоя Сидеров да заяви в декларация, че лидерът на "Атака" ще спазва реда на заседанието на КСНС, след което президентът обяви 15 минути пауза.

Борисов каза навън, че няма смисъл да присъства. Цветан Цветанов обаче остана на заседанието. "Стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" искат умишлено да паднат от власт", заяви  пред медиите лидерът на ГЕРБ. Борисов обвини за скандала в началото на КСНС и БСП, и ДПС, които търпели Сидеров. Борисов каза, че са подготвили сценарий да го задържат в ареста да го убият. "Моят дядо са написали, че е починал от "червен вятър". Това са готвили да направят и с мен и затова са тичали при главния прокурор", обясни лидерът на ГЕРБ..

На влизане в сградата на президентството Пламен Орешарски  се спря пред медиите, за да отговори на въпроси относно уволнението на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, което стана вчера, няколко часа след неговото назначаване. Ще уволнявам всеки, за който се появят каквито и да е съмнения, каза Пламен Орешарски. Той заяви, че причината за уволнението е информацията, която се появи от 90-те години, че е вземал неподходящи длъжности. Тази информация я няма в архивите на МВР. Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения, заяви премиерът.

От своя страна министърът на отбраната Ангел Найденов определи назначението на Иван Иванов за зам. министър на вътрешните работи като "очевидна грешка".


Станете почитател на Класа