Цацаров: Възложена е пълна данъчна ревизия на имотите на Цветанов

Възложена е пълна данъчна ревизия по случая с имотите на Цветан Цветанов, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Той разясни и разликата с предишната данъчна проверка по същия казус. По думите на Цацаров, в конкретния случай, на ръководителя на НАП е разпоредено от наблюдаващия прокурор разпореждането на пълна данъчна ревизия, която ще покаже оттук нататък как ще действа прокуратурата. Попитан какви са новите данни, които са наложили имотите на Цветан Цветанов да бъдат проверени, главният прокурор посочи, че тези данни не може да бъдат разкрити към този момент публично, тъй като са от особено значение за разследването.

Във връзка със случая, известен като "бебето от фризера" от Горна Оряховица, главният прокурор Сотир Цацаров каза: Делото срещу Цветан Цветанов е възобновено, защото така е преценил прокурорът.

Сотир Цацаров коментира и информацията, разпространена преди дни за офшорни сметки на Росен Плевнелиев.

Разпоредба в Конституцията ясно посочва имунитета на президента, изтъкна главният прокурор. Сотир Цацаров обясни, че при подаването и разглеждането на такъв сигнал, трябва да се има предвид, че има разпоредба на Конституцията, която ясно посочва имунитета на президента, спрямо когото могат да се предприемат действия единствено за държавна измяна и нарушения на Конституцията по инициатива на народни представители и пред Конституционния съд.

Станете почитател на Класа