Протестите срещу областните управители в Пловдив и Благоевград продължават

Около 30 души се събраха тази сутрин пред сградата на областната администрация в Благоевград, за да изразят за пореден път недоволството си от назначението на Муса Палев от ДПС за управител на областта. ВМРО направиха пресконференция пред сградата и заявиха, че ще сезират прокуратурата заради изказванията на Палев в медиите, че протестите са заради етническия вот. От средата на тази седмица започват блокади по пътищата на региона, ако Муса Палев не подаде оставка, заканиха се протестиращите.

В сряда в 12 часа блокираме пътя при Банско от там нататък всяка седмица ще блокираме КПП-та при Гоце Делчев, при Петрич, Сандански, Симитли, Кресна, Струмяни последователно, постъпателно до тогава, докато този човек разбере, че е не желан в Благоевградска област, каза Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО-БНД.

В Пловдив около 20 души се събраха в 08.00 часа тази сутрин на протест пред Областната управа срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител. Каймаканов излезе пред протестиращите, за да поговори с тях, но беше посрещнат от бурни освирквания и викове „оставка", съобщи Дарик. Той се опита да убеди присъстващите, че не е от квотата на ДПС, като упрекна директно лидера на пловдивските социалисти Георги Гергов, че е изфабрикувал този слух.

Напрежението се повиши, когато новият областен управител каза, че идва всеки ден на работа. Протестиращите му отговориха, че това не е вярно, тъй като те са всеки ден пред сградата и не са го виждали да влиза вътре.

Станете почитател на Класа