Папазов отрече да е лъгал, въпреки видеозапис с изказването му за комисар Хаан

Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви, че не е обсъждал с  комисаря по регионална политика Йоханес Хаан конкретни имена за заместник-министри в ресорното му министерство.

По-рано днес от преслужбата на еврокомисаря поискаха извинение от Папазов за това, че е използвал името му, за да оправдае назначението на Петър Киров.

В прессъобщение Папазов заявява, че с европейските ни партньори и лично с комисаря по регионална политика Йоханес Хаан не са обсъждани конкретни имена за заместник-министри в МТИТС.

Подобно мнение не е изразявано от ръководството на министерството, съобщи пресслужбата на кабинета.

По време на срещата между министър Папазов и комисар Хаан след церемонията по откриване на моста "Нова Европа" на 14 юни е било изразено мнение, че трябва да бъдат запазени експертите, отговарящи за Оперативна програма "Транспорт" и други за европейски проекти, за да има приемственост и да не се забавя работата по тях, се посочва в съобщението.

Въпреки че от Министерството на транспорта отричат Папазов да е казвал, че зам.-министърът Петър Киров му е препоръчан лично от еврокомисаря, във видеозапис на Нова телевизия ясно се чува какво казва министърът пред журналистите, а именно - че Киров е препоръчан лично от Йоханес Хаан.

Станете почитател на Класа