Транспортният министър се извини на еврокомисаря Хаан

Изпратил съм извинително писмо до еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хаан заради недоразумението, което се получи, заяви транспортният министър Данаил Папазов след заседанието на кабинета днес.
"Вчера се опитах да вляза в контакт с комисаря, но нямах тази възможност. Днес отново ще направя такъв опит, ако не успея, личните си извинения ще поднеса на срещата, която предстои в ЕК на 11 юли", каза още министър Папазов.

До извиненията се стигна, след като изказване на Папазов, в което той каза, че заместникът му Петър Киров е с препоръка лично от комисар Хаан.

Последва незабавна реакция, като еврокомисарят заяви чрез говорителя си, че няма влияние върху нито едно назначение в националните администрации, нито някога ще се опита да упражни подобно влияние.
Йоханес Хаан обяви още, че очаква извинение от българския министър на транспорта Данаил Папазов.
Поради моята неопитност и поради това, че много журналисти ми задаваха различни въпроси, не успях да се ориентирам и не си завърших изречението, оправда се днес транспортният министър.
Папазов представи пред медиите одобрените днес промени в Националния план за разпределение на радиочестотния спектър. Поетапно до 31 август 2015 г. ще се освободи радиочестотната лента 2500-2690 MHz, използвана към момента от НСО. За София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и Русе освобождаването на лентата ще стане до края на 2014 г.
След това тези честоти ще се използват за предоставянето на обществени електронни съобщителни услуги. Предстои КРС да организира конкурс, с който да се определят фирмите, които ще използват тази радиочестотна лента.

Станете почитател на Класа