СДС иска да е част от Реформаторския блок

СДС иска да стане част от десния реформаторски блок, заяви новоизбраният лидер на СДС Божидар Лукарски пред bTV. Сините обаче нямат намерение да се извиняват за оказаното сътрудничество на ГЕРБ по време на мандата на Бойко Борисов. Членството в синьото обединение по думите на Лукарски не е явяване на кандидат-студентски изпит.
„С т. нар. Реформаторски блок имаме общи идеи и политики, имаме и консенсус за реформи. Не е етично да ни канят да се покаем, не сме в изповедалнята. СДС е преживяло доста", уточни лидерът на партията, който определи поведението на Христо Панчуков от „Синьо единство", призовал за извинението, като на „госпожица, която я щипят."
Лукарски коментира, че дават негативна оценка на управлението на ГЕРБ и не предвиждат сътрудничество с тях. „ГЕРБ е сериозна партия и сега е моментът да докаже, че има място в дясното, има читави хора, които могат да проведат реформаторски политики", смята лидерът на СДС. Според Лукарски, Борисов трябва да се върне в парламента. Въпреки че още не се е срещнал с лидера на ДСБ Радан Кънев, Лукарски вижда партията като възможен коалиционен партньор.

Станете почитател на Класа