БСП не обсъжда вариант за второ правителство

"Не сме обсъждали възможност в рамките на този парламент да бъде избрано ново правителство, коментира депутатът от БСП Дора Янкова в интервю за БНР по повод думите на депутата от ДПС и зам.-председател на парламента Христо Бисеров, че е възможно и друго правителство в рамките на това Народно събрание. „Аз виждам като нормално такава промяна да иска, ако прецени, министър-председателят и то за хора от кабинета. А какво точно е имал предвид г-н Христо Бисеров, може би ще го развие във времето", посочи още Янкова.

"Коалиция за България" твърдо стои зад Орешарски и сегашното правителството,

в парламента изпълняваме заложената програма, заяви от своя страна депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Bulgaria On Air.

"Не е комфортно да се работи на фона на протестите. Ако се успокоят емоциите и седнем да поговорим заедно, ще се разберем с всеки един", смята Нинова.

"Ако са майки - увеличаваме майчинските, ако са пенсионери – въвеждаме златното швейцарско правило, ако са безработни студенти – ще има помощи. Ще въведем и мерки в помощ на бизнеса като премахнем около хиляда лицензионни проблема, които им пречат на работата", каза тя.

На въпрос какво ще предприеме "Коалиция за България", ако ДПС оттегли подкрепата си, Нинова отговори, че нямат план "Б". Тя призова да се даде шанс на кабинета "Орешарски".

Работим по промени в Закона за обществените поръчки, призоваваме и гражданските организации да се включат в обсъждането на Изборния кодекс, каза още тя.

По думите й в момента е нереалистично да се говори за стопляне на взаимоотношенията им с ГЕРБ.

Станете почитател на Класа