Избраха Иво Атанасов за член на СЕМ от квотата на парламента

Парламентът избра в сряда Иво Атанасов за член на Съвета за електронни медии. Кандидатурите от квотата на Народното събрание бяха две – на Иво Атанасов и на Радомир Чолаков. За Иво Атанасов гласуваха 106 народни представители, със 102 гласа „за”, против няма, 4 – „въздържали се”. За кандидатурата на Радомир Чолаков ласуваха 89 народни представители, „за” - 8 , „против” – 6, „въздържали се” – 75.
Депутатите не приеха да се добави в проекта за решение текст - изборът да влезе в сила от момента, в който е публикуван в Държавен вестник. Предложението беше направено от зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова.

Преди да се пристъпи към гласуване, зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова представи пред Народното събрание кандидатурата на Иво Атанасов за член на СЕМ. „Едва ли има български гражданин, който да познава по-добре медийното законодателство. През всички години, в които е бил народен представител, е бил член на Медийната комисия. Всички познават Иво Атанасов като ярък български публицист. Има над 2000 статии в пресата. В негов плюс е фактът, че е член на Съюза на българските журналисти. Той не е типичният медиен експерт, но това е в негов плюс, защото ще може безпристрастно да участва в изпълнението на функциите на Съвета за електронни медии”, каза Манолова.

Станете почитател на Класа