Цачева: ГЕРБ остават извън парламента

ГЕРБ остава извън парламента и позицията ни за това кога ще се върнем в него остава непроменена, заяви на пресконференция в сряда депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева. Тя отново повтори, че депутатите от ГЕРБ ще се върнат в пленарната зала само когато в дневния ред е проектът за промени в Изборния кодекс.

За съжаление този законопроект, внесен още на 27 юни, все още не е разпределен от председателя на парламента в ресорните комисии.

Позицията ни е непроменена, още повече, че няма и покана от левицата за разговори, каза Цачева по повод заявеното от Сергей Станишев, че БСП е готова за разговори с ГЕРБ.

Цачева отрече да има разговори с РЗС за проект за нова Конституция. "Миналия петък на 12 юли е проведена кръгла маса, в която са участвали представители на ГЕРБ, видни общественици и юристи. Тази кръгла маса е била по повод деня на Конституцията с идеи за възможност за изработване на нова Конституция. Това не означава, че има институционализирани действия. ГЕРБ не разработва и не участва в разработването на такъв проект", подчерта Цачева. Тя отказа на този етап коментар по изнесените днес данни от прокуратурата за разследването срещу председателя накомисията за предотвратяване конфликт на интереси Филип Златанов, тъй като в момента вървели процесуално-следствени действия и производството е в начална фаза.

 

Станете почитател на Класа