Александър Методиев: Аз съм циганин и се гордея с това

Аз съм Сали и съм циганин. Циганин съм и се гордея от произхода си. Това, че съм черен циганин, не ме прави престъпник. Сали може да бъде законодател, обяви след клетвата си в парламента новоизбраният депутат от ДПС Александър Методиев – Сали. Той допълни, че е дошъл в парламента на Република България, "за да променя отношението към нас циганите". Припомняме, че Александър Методиев е разследван за кражба на ток и влезе на мястото на друг клиент на прокуратурата - Емил Иванов, който бе избран преди дни за областен управител на София.

Сали сподели, че е имал строително-ремонтна фирма, бил е общински съветник в Самоков, капитан на футболния клуб "Рилски спортист" и езавършил ВИФ. Той припомни, че е бил зам.-председател "Евророма" и пое ангажимент пред журналистите, че ако срещу него се докаже някаква вина по скандалните разкрития с незаконното енерго в Самоков и с купуването на ромски вот, ще подаде оставка.

"Не е вярно. На този въпрос ще отговорям оттук натам само в съда. Не искам да ме забъркват в неща, с които нямам нещо общо. Ще водя дела до дупка, закани се той, като настойчиво обясни, че това е "последно предупреждение" към медиите.

"Имам чисто съдебно минало, аз не съм подсъдим. Няма да позволя без доказателства някой да споменава и да ме обижда", категоричен бе той. По думите му тече "някакво" разследване за частното енерго в Самоков, но той нямал нищо общо с него.

Александър Методиев обясни още, че знае и кой стои зад атаките срещу него: "Ярослав Мишев – осъждан е многократно за кражби побоища и дори опит за предумишлено убийство", поясни той.

Станете почитател на Класа