КПУКИ е проверявала случая "Плеввелиев"

Това, че Софийският градски съд отстрани председателя на комисията за противодействия и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов няма да доведе до проблеми за работата на комисията. Това каза пред БНР един от членовете на комисията Николай Николов.

„Не знаех, че има такова тефтерче. Ръководил съм се от закона. Нямам нужда да записвам и аз не съм водил тефтерче” увери Николов. В отговор на въпрос той обясни, че казусът с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров е бил изключително сложен и това е една от причините КПУКИ да се забави с внасяне на самото решение на заседание на Комисията. По думите на Николов „факт е, че по този случай има конфликт на интереси и е факт, че аз съм подкрепил това решение”.

По казуса "Плевнелиев" Николов каза, че е неоснователно твърдението, че липсва проверка по този случай, тъй като са събирани данни, направени са и справки в Търговския регистър.

Николов обясни, че прекратяването на производство от правна гледна точка е „малко по-различен от произнасянето по същество”. „Едно производство може да се прекрати поради липса на установени процесуални основания. Може да има прекратяване поради липса на данни в самия сигнал за наличие на конфликт на интереси”, разясни членът на КПУКИ Николай Николов пред БНР.

Станете почитател на Класа