Местан очаква ГЕРБ да се върне в парламента

Очакваме освободената от грозни инициали партия ГЕРБ да заеме мястото си, отредено й от суверена и да започне разговорите за националните приоритети. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в изявление от парламентарната трибуна, визирайки информацията, че Искра Фидосова напуска Народното събрание и подава оставка като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Местан посочи, че всеки политик и всяка партия имат своите задължения. По думите на председателя на ДПС, не можем да прегръщаме само статута си на управляващи, налага се да прегърнем и ролята на опозиция. Според Лютви Местан, който не е в състояние да го направи, ще загуби и остатъчната си легитимност.

ДПС е готово на парламентарен диалог, без условия, в името на най-добрите решения за България, изтъкна в речта си Лютви Местан. Председателят на ДПС изтъкна още, че според него тефтерчето на председателя на КПУКИ Филип Златанов съдържа технологията на властовата система на ГЕРБ.

Ние сме готови да чуем гласа на протестиращите, но трябва да чуем гласа на президента за съдържанието на тефтерчето, каза още лидерът на ДПС. Той посочи, че „основният говорител за ценностите, г-н Росен Плевнелиев, се оказа един от списъчния състав на това тефтерче” и призова президентът да не се ограничи с оправданието, че всичко му е чисто, а да изрази отношение към нечистотиите в тефтерчето. Тефтерчето е персонализацията на институционалния цинизъм на четиригодишното управление от ГЕРБ, каза Лютви Местан.

Не вярвам протестите навън, които са срещу кабинета Орешарски, наред с това да са за реставрацията на тъжната действителност от тефтерчето, посочи още Лютви Местан.

Станете почитател на Класа