Собственикът на рудник "Ораново" отиде в полицията с адвокат

Собственикът на рудник "Ораново" Красимир Михайлов пристигна с адвокат във Второ районно управление на МВР-Благоевград. Това стана след като разбрал, че е обявен за общодържавно издирване от Прокуратурата, съобщава БНТ. На излизане след 4-часов разпит пернишкият бизнесмен заяви, че отпуска по 50 000 лева на семействата на двамата загинали. Стана ясно, че той е бил разпитван като свидетел. "Не съм се крил. Снощи разбрах, че съм издирван. На първата секунда знаех за аварията, но аз нямам работа там, защото само ще преча. Колко народ се изредиха на мястото на трагедията да правят черен пиар с трагедията на хората, знаете за кои говоря", заяви Михайлов, цитиран от БГНЕС. Думите на министър Драгомир Стойнев, че ще преразгледа концесионния договор за рудник "Ораново" бизнесменът коментира така: „Искам да му кажа, че му го подарявам. Нека дойде и развива той българската енергетика".
По думите на Михайлов досега рудникът му е донесъл загуби от 5 млн. лева. "Инвестирал съм над 20 млн. лева, в рудника работят перфектни специалисти, включително управителят Валери Манов. Не мога да му подаря рудника на министъра, защото аз не го държа сам това дружество", заяви още Михайлов.
Той добави, че въгледобивът е въпрос на национална сигурност и той не може да бъде закрит. Междувременно, над 72 часа продължават спасителните работи по откриване на двамата затрупани в рудник "Ораново" миньори.
35-годишният Иван Лазаров и 42-годишният Николай Михайлов са в неизвестност след попадането им в капана на свлякла се лавина от кал.

Станете почитател на Класа