Борисов: Тефтерчето на Златанов е негативната страна на управлението ни

Нещата, които са описани в тефтерчето на Филип Златанов, са се случвали без мое знание Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването "Панорама" по БНТ. По тази причина - Искра Фидосова е отстранена от Изпълнителната комисия и от парламента, обясни той.Това е сурово, но е ясно наказание за всеки, който използва по такъв начин властта, която ни е дадена от хората, коментира още лидерът на ГЕРБ.
"Не искам да гадая това тефтерче дали го има, дали го няма, защо е написано, защо е съхранявано, оставям това на Прокуратурата. Вчера поканих г-жа Фидосова на разговор, след него тя заяви желание - да напусне мястото си в ИК на ГЕРБ и мястото си в парламента", обясни лидерът на партия ГЕРБ. "Много пъти хора са ми подсказвали, че тя работи и от името на Цецо Цветанов, и от мое име, аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", каза Бойко Борисов, цитиран от Агенция "Фокус". Разговарях около час с нея, след разговора ни – тя сама се оттегли, каза Бойко Борисов. Той бе категоричен, че четири години не е подозирал, че такова нещо става.
Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали, каза Борисов. Това е било лош стил на работа, заяви още той.
"Тя е много работоспособен човек. Явно, че властта не е за всеки. Когато властта не се упражнява по правилния начин, явно петното остава за нас. Не мога да се направя на сляп, че това не се е случило", каза експремиерът.
Снимката на нашето управление е Дунав мост 2, магистрала "Тракия". Но с едно такова тефтерче, на партията се лепва клеймо. Тефтерчето е не по-малко важно от магистралата. Тефтерчето на Златанов е негативната страна на управлението ни", обобщи Борисов направеното през незавършения си мандат.
По повод протестите срещу правителството, Борисов беше лаконичен:
"Чест им прави на всички тези, които всяка вечер протестират. Никоя партия не може да каже, че тези протести ги е организирала тя. Тези, които протестират, в голямата част ни харесват. В голяма част са наши симпатизанти. Обида е да се казва, че ги организираме. Посланиците на САЩ, Германия, Франция, Великобритания изразиха позиции в подкрепа на този протест. Ние не може да кажем на хората - тези, които са гласували за ГЕРБ, да не ходят на протест".
Борисов обясни, че са били ясни в позицията си защо излизат от парламента.
"Защото поведението на Сидеров и неговите депутати - в Бургас и София... Тези хора провокират да стане бой в парламента, тези хора ни провокират и в парламента, и на Съвета за национална сигурност. В нашата партия винаги съм казвал, че мъжете са си мъже, жените са си жени. Някой да каже "мръсен мангал", да те псува на майка, а майка ми е умряла... да ми каже някой, че трябва да се въздържам. Да, мога да се въздържа, ако не съм там", заяви Борисов. "И Мишо Миков клепа с очички и да не вижда, че Сидеров се разхожда сред групата на ГЕРБ. Ние сме дали възможност, ако нашите колеги искат да се върнем в парламента, се вкарва точка за избирателния закон. Протестиращите протестират, защото не виждат тази представителност, която искат да има в парламента", каза Борисов. Бившият премиер направи коментар и на настоящата сложна политическа обстановка.
"Абсолютни спекулации са, че можем да направим коалиция с БСП", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС. "Никога не съм искал някой да ми целува ръка; Нека приемем, че и думата "да ми се извинят" е плод на емоция. Може да сме всякакви, но варненци само преди седмица и нещо ни дадоха кмет. Зад лицето на Местан, на Станишев, стоят българи", заяви лидерът на ГЕРБ. По думите му изходът е диалог. "Отговорът е да седнем, да си кажем искаме нов избирателен кодекс. Да влезем в парламента, да го направим", заяви Борисов и допълни: „Не знам г-н Орешарски - как ходи на работа, как се прибира. Знам, че му е тежко; представям си под какъв натиск работи. Да взимаш решения в тази ситуация, трябват зверски нерви. Нищо, че лъжат отвреме - навреме. С конфронтацията - какво направихме - нито парламентът ни е парламент, нито правителството, нито президентът - с тези тефтерчета".

Станете почитател на Класа