Шести ден търсят затрупаните миньори в „Ораново”

Шести ден продължава издирването на Иван Лазаров и Николай Михайлов - затрупаните в рудник „Ораново" миньори. По последни данни, екипите, които копаят в рудника напредват, но работата става бавно, тъй като калната маса, която е в рудника е много тежка за извозване, заяви директорът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" главен инспектор Георги Пармаков. В мината е създаден непрекъснат режим на работа от спасителните екипи, каза още той.

Classa.bg припомня: трагедията стана във вторник - на 16 юли, когато лавина от кал, скали и вода затрупа четирима мъже на 300 метра под земята. Часове по-късно Асен Стойнев и Христо Младенов бяха открити мъртви.
Наложи се отстраняването на скала с диаметър 2 метра, като бяха използвани контролирани взривове. Това, което е намерено след скалата, са единствено кални маси. Засега обаче информация къде се намират заградените миньори няма, обяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който незабавно пристигна на мястото.
Заради високата температура в галерията, която достига 36-37 градуса, са включени вентилатори, които обаче вдигат много прах и забавят процедурата по откриването на затрупаните миньори. Министър Драгомир Стойнев е категоричен, че на виновните за трагедията в „Ораново” ще бъде  потърсена отговорност.

Станете почитател на Класа