Вивиан Рединг: Обединете усилия и работете!

„Политическите партии трябва да отиват към бъдещето, а не - към миналото. Във времена на нестабилност, всички, които носят отговорност пред нацията, би трябвало да обединят усилия, и да се опитат да изведат страната от нестабилността. Това ще е хубаво за гражданите и за новото поколение. Аз наистина апелирам към онези, които носят отговорност, да се обединят, да забравят миналото и да работят за бъдещето”. Това каза пред журналисти заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг, която е на двудневно посещение у нас. Президентът трябва да направи всичко възможно, за да се намери консенсус между политическите партии. Намирам го за човек, който обича да дава решения на проблемите, добави Рединг.
„Съгласието ми е също с всички граждани, които протестират на улицата, защото те искат стабилни институции, те искат независима съдебна власт, те искат силна борба срещу корупцията. Наистина съм убедена, че демокрацията не може да бъде построена върху олигархията от старо време. Това не е възможно. Трябва да излезеш от това и да построиш модерна система, където Европа ще бъде с теб”, посочи тя.
„Гражданите, обществото и икономиката разчитат на твърди институции. Това е необходимо. Вярвам, че утрешният диалог не е политически, а е обществен. Всички хора с добра воля и вяра са поканени да бъдат там. Нямам търпение. Това е година на гражданското общество, на гражданите и е задължение на политическите лидери да слушат това, което гражданите имат да кажат”, категорична е Рединг.
 

Станете почитател на Класа