Съдът ще гледа делото на Филип Златанов

Софийски апелативен съд ще гледа делото на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Той обжалва пред апелативен съд отстраняването му от длъжност.

Classa.bg припомня, че на 18 юли състав на Софийски градски съд отстрани от длъжност председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов по искане на прокуратурата - заради скандални записки в тефтерчето му.

Златанов категорично отрича това да са получени нареждания как да се работи. По думите му това били просто негови лични хрумвания, бележки и драсканици. "Невинен съм и се надявам да продължа да изпълнявам задълженията си", настоя Златанов. На въпрос какво означава някой да бъде "ударен", той каза: "Да бъде установен конфликт на интереси, може би". Попитан за схемата, фигурираща в тефтерчето му, свързваща инициалите И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б., Златанов отговори: "Не мога да кажа каква е тази схема. В даден момент съм си надраскал нещо". Той каза, че не помни кого визира с инициалите.
След като прокуратурата показа бележника, депутатът Искра Фидосова обяви, че напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Лидерът на бившата управляваща партия Бойко Борисов коментира, че "това тефтерче е негативната част на нашето управление. Властта не е за всеки. Когато не се упражнява по правилния начин, явно петното остава за нас. Не мога да се направя на сляп, че това не се случва".

Станете почитател на Класа