Прекратиха правомощията на Искра Фидосова като депутат

Депутатите прекратиха днес правомощията на трима народни представители: на Искра Фидосова и Лидия Маринова от ГЕРБ и Георги Борисов от Коалиция за България.

При гласуването на решението за прекратяване на правомощията на Искра Фидосова гласуваха 198, от които 182 бяха "за", 6 - "против", а десетима се въздържаха. Шестимата против и всички въздържали се бяха от Коалиция за България.

Фидосова подаде молба за прекратяване на мандата й в Народното събрание няколко дни след като името й се появи в тефтерчето на вече отстранения от съда председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

В тефтерчето до инициалите на И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц. в повечето случаи се посочва кой да бъд е "ударен".   След като прокуратурата показа бележника на Златанов, Искра Фидосова обяви, че напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ и Парламента.   Депутатите гласуват днес решение за лятната си ваканция.

С аргумента, че дневният ред на Народното събрание е много натоварен, днес няма да се състои петъчният парламентарен контрол, който е отменен за следващата седмица.

Станете почитател на Класа