50 хиляди социалисти празнуваха на Бузлуджа

Около 50 000 членове и симпатизанти на левицата са на традиционния си Национален събор под връх Бузлуджа, който е под надслов „България на хората” и се провежда при безпрецедентни мерки за сигурност заради очаквани демонстрации срещу социалистите, предаде БНР.

Днес десетки хиляди български граждани сме тук, за да дадем кураж на правителството и на Пламен Орешарски, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в словото си пред множеството. Той отбеляза, че през последните по-малко от два месеца този парламент и това правителство в трудна среда на агресия и нетърпимост е успяло да направи повече от правителството на Бойко Борисов за 4 години.

„Днес тези, които протестират, казват: "Оставка, махайте се". Ние казваме: "Знаем, че е трудно, но няма да дадем правителството на Пламен Орешарски да стане жертва на задкулисни политически и икономически интереси и реваншизъм", отбеляза Станишев. Той изтъкна, че левицата и правителството няма да се поддадат на шантаж, на рекет, но са готови да разговарят с всеки, който има идеи и е готов да работи за националните приоритети.

„Искам да ви благодаря за подкрепата. Чрез нея получихме отговорността за управлението на страната - първата ни важна победа. Вашата подкрепа ми дава увереност, че сме на прав път. Вашата подкрепа ми дава сили да продължа работата си, за която сте ми гласували доверие”. Това се казва в привествието на министър-председателя Пламен Орешарски, което е било прочетено днес по време на събора на Бузлуджа, съобщават от пресслужбата на кабинета. – „Обещахме да върнем България на хората. И това вече се случва. След 4 години, през които не бе допускано да се изразява мнение, различно от това на властта, днес има хора, които протестират. Те имат възможност да кажат това, което мислят. Вече го няма страхът - това е втората ни важна победа”, се казва в приветствието на премиера Орешарски до участниците в събора на Бузлуджа.
 

Станете почитател на Класа