Протестиращи искат дебат с представители на властта

Четирима протестиращи срещу правителството на Орешарски с различни политически убеждения и различен социален статус предлагат публичен дебат на властта.

Режисьорът Стоян Радев, професорът юрист Георги Близнашки, член на БСП, Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда, създател на "Отворен парламент" и застъпник за честен изборен процес, и икономистът, мнистър от последното служебно правителство Асен Василев са поканили председателя на БСП Сергей Станишев, премиера Пламен Орешарски, предсдателя на ДПС Лютви Местан и вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Предложената тема на разговора е: "За" и "Против" оставането на днешното правителство на власт.

За предлагания дебат съобщи Стоян Радев тази сутрин в студиото на Би Ти Ви (btv.bg).

"45 дни твърдят, че ни чували, че искали диалог, даже имаха наглостта да кажат, че има диалог и се съобразяват изцяло с нашите искания. Ето, сега имат чудесната възможност, в рамките на истински диалог с протестиращи, при това, хора, които имат различни политически възгледи, да се опитат да зашитят незащитимата си позиция, че парламент, прекроил Закона за националната сигурност, за да пасне на едно от лицата на олигархията и премиер, предложил това лице за шеф на националната сигурност в България имат основание да останат на власт дори и ден, след скандалното назначение", заяви Радев.

Той и другите трима са готови да отидат в телевизионно студио и да дебатират лице в лице с лидерите във властта и предлагат той да се състои в предаването "Референдум" на БНТ.

Станете почитател на Класа