Учат британците как да се пазят от препиване

Британското посолство у нас започва специална кампания как англичаните да се пазят от препиване, както и от инциденти заради прекомерна употреба на алкохол. По време на кампанията "Ваканционен махмурлук" , на англичаните, дошли у нас, ще се раздават специални постери с полезна информация как да не се допускат инциденти при пийнало състояние. На тях също така ще бъде казвано да не стоят на балкона, тъй като това може да коства живота им, ако паднат. На подложките на чашите пък има надпис: "Пий и не прекалявай! А при спешен случай звънни на 112!".

"Eвтиният алкохол, който се продава в супермаркетите в Слънчев бряг е една от основните причини за нещастните инциденти с млади туристи в курорта. Това се случва в хотели, които приемат младежи, избрали България заради достъпният алкохол", посочи Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците - Слънчев бряг по време на среща в курортния комплекс с консула на Великобритания у нас Джон О Шонеси. Иванова посочи, че ол инклузив базите по-рядко отчитат инциденти с пияни летовници. Не виждаме вариант, в който да изгоним супермаркетите от централната в западната зона, където е по спокойно и почиват предимно възрастни туристи и семейства с деца, коментира Иванова.

"Климатът е виновен за малката алкохолна издръжливост на сънародниците ми, които почиват в Слънчев бряг", коментира консулът на Великобритания. За една година 24 англичани са намерили смъртта си в България, в това число са и туристи починали по естествен път.


Станете почитател на Класа