Борисов: Актуализацията на бюджета не трябва да е повече от 200 милиона лева

ГЕРБ е против актуализация на бюджета. Но понеже те така или иначе ще го актуализират, искат да вземат 1 млрд. лв. заем, казваме – ако правят това зло, поне да направят по-малко зло – да актуализират с 200 млн. лв. бюджета. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след среща с ръководствата на двата синдиката – КТ „Подкрепа” и КНСБ. На срещата е обсъждана темата с актуализацията на бюджета. От ГЕРБ са внесли предложения за актуализацията между първо и второ четене на промените в Закона за държавния бюджет за 2013 г. В предложението на ГЕРБ е заложен социален пакет от 150 млн. лв. и още 700-800 млн. лв. по споразумения в сферата на образованието и земеделието.
„Поне да минимизираме щетите от актуализацията, а в същото време да бъдем и отворени поне за нещо разумно, което да се направи с тези пари.
Актуализацията на бюджета не бива да надвишава 200 млн. лв. Затова ние предлагаме един социален пакет от 150 млн. лв. плюс има подписани от нас споразумения с образованието, с земеделието, там са по-малко пари – 700 – 800 млн. лв., които също могат да бъдат актуализирани и в рамките на 200 млн. лв. ще се справят”, обясни Борисов.
„150 млн. лв. да са за социални мерки, но ясно да се каже на работещите хора, че от техните данъци ще отидат парите за социално слабите, да се знае че това е солидарност на обществото, а не че някой ги дава”, уточни лидерът на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа