Тренчев прогнозира радикализация на протестите наесен

Радикализация на протестите наесен, като в тях вече ще има и икономически мотиви. Това прогнозира лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчен в сутрешния блок на БНТ. Някои синдикални структури, например в минния бранш, вече са на крачка от стачни действия. Категоричната позиция на КТ "Подкрепа" е, че трябва да има предсрочни избори, а след това Велико народно събрание и нова Конституция.

"Предсрочни избори, като се подреди бюджета, щото без бюджет съвсем ще заминем и като приключат преговорите с Европа за еврофондовете. Добре би било до края на годината да се реши и напролет да се върви с песен, но да се стигне до промяна на правилата, иначе само ще сменим правилата и ще ни подкарат и новите" - заяви Константин Тренчев, председател на КТ "Подкрепа".

Константин Тренчев прогнозира радикализиране на протеста през есента, когато от протест на интелектуалците ще се превърне в протест на гладните - за хляб и работа.

"Сегашният протест, както го форлмулираха, е на интелигентните, умните и т.н. Аз съм абсолютно убеден, че есента той ще се смени с протеста на грозните и гладните и тогава ще видите какво се казва протест" - категоричен е Тренчев.

В момента тече тежка битка между два мафиотски клана, заяви още Константин Тренчев. Според синдикалиста е възможно да се стигне дори до стрелба, ако единият започне да надделява. Запитан кои са тези кланове, Тренчев заяви, че предпочита да мълчи.

"Сега тече безпринципен процес на кадруване, казва се на жаргон в политиката "заемане на капии" - добави още Тренчев.

Според него управляващите знаят, че няма да изкарат дълго и затова слагат свои хора на ръководни постове, с цел да попречат на следващите или поне тези хора да ги информират занапред. Друга причина за бързите и лоши назначения е купуване на позиции, след което се избиват парите бързо - "взима се кеш", твърди Тренчев.

Станете почитател на Класа