Плевнелиев няма да се явява в комисията "Сидеров"

Президентът Росен Плевнелиев няма да се яви в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, независимо от решението на ръководената от Волен Сидеров комисия да покани държавния глава за изслушване във връзка със скандалите в комисията за конфликт на интереси и записките в тефтерчето на нейния бивш председател Филип Златанов. Това заявява държавният глава в интервю за bTv. Плевнелиев обясни, че в България има ясно разписано в Конституцията разделение на властите и той като президент няма да се съгласи една власт – в случая парламентът и комисията за конфликт на интереси – да нарушава този принцип и да се поставя над всичко.

Президентът Росен Плевнелиев ще излезе с позиция по Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2013 г., след като приключат дебатите в парламента, става ясно от анонса към същото интервю.

"Имам много въпроси, на които още не е получен ясен отговор, ще изчакам дебатите следващата седмица (те всъщност ще се проведат днес. Бел. на ред.) и се надявам да има промяна. Ако не, тогава ще консолидирам позицията си", казва президентът, запитан дали ще наложи вето върху актуализацията на държавния бюджет. Плевнелиев обясни, че налага вето само с аргументи – „това е моята принципна позиция и на тази позиция могат да се доверят абсолютно всички политически партии, от целия спектър на политическото пространство".

Станете почитател на Класа