Зинаида Златанова: Няма нищо редно в КПУКИ

„Нищо около тази комисия се оказва не е редно. Ще се окаже май, че няма нищо редно там. И забележете, това е комисията, която трябва да проверява нас – министри, депутати, хора на високи държавни длъжности и да се отчита на вас – гражданите какво правим ние; как си вършим работата; имаме ли конфликт на интереси. Аз да ви кажа просто извън фантазията ми е това, което би могло да се случи в една такава комисия”. Това коментира вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова д студиото на ТВ7 след като научи „новостите” от комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, популярна с абревиатурата КПУКИ.

Водещата информира министър Златанова, че междувременно, докато комисията няма председател останалите четирима членове, трима, от които са назначени от парламента и един от Министерски съвет, са уволнили главния секретар на КПУКИ. Министър Златанова откровено призна, че не би могла да каже каква е причината за уволнението и за това трябва да бъдат попитани действащите членове на комисията. Вицепремиерът оприличи работата на комисията на „някакъв пазар” и каза, че изобщо не може да си обясни това, което се случва там. Златанова припомни, че още в самото начало с прословутото тефтерче на ексшефа на комисията е препоръчала да се прегледа много внимателно цялата й дейност, работата на всеки от нейните членове и е добре, че парламентът се е заел с тази задача.

Хубаво е да се разнищи до край цялата дейност на комисията, на всеки един от членовете и да се знае наистина какво се е случвало, препоръча министърът на правосъдието. Зинаида Златанова бе категорична, че не може да се допусне КПУКИ да продължава да работи по същия начин.

Станете почитател на Класа