Борисов поиска предсрочни избори през май 2014 година

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова управляващите да обявят предсрочни парламентарни избори през май 2014 година, с изборите за евродепутати. В Народното събрание пред журналисти Борисов заяви: Да обявят май месец предсрочни избори и тогава вече - веднъж ще се харчат пари за избори, така че масрафът ще го има; втори път – както ни подредят хората, така след това да си управляваме и да се признае резултатът. Няма как, след това септември или октомври пак да има избори – вече сме фалирали, каза Борисов.
„Те трябва да обявят дата за предсрочни избори, за да се успокои обществото. Вече и октомври не може да е, дали ще е ноември, до края на годината, май месец ще има избори за евродепутати. Ще се харчат пари и държавата ще се организира”, посочи Борисов.
„Ако се правят предсрочни избори, най-добре е да ги направят така, че обществото да бъде удовлетворено от тях, да има представителност на хората и те да приемат изборите, каквито и да са резултатите. Политическите лидери трябва да осъзнаят, че зад всяка партия стоят избиратели и която е първа, втора, трета – както ги подредят хората, трябва да се съобразяваме с този вот, защото той пряко удря след това по джоба всички нас. Те не ме послушаха февруари месец, зор след два месеца да има предсрочни избори и сега няма на кого да се сърдят. Те са вече два месеца и половина на власт, можеше да направят смени, ако не им харесват агенциите, и вече да са събрали с 200 - 300 милиона повече”, заяви Бойко Борисов.
Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на парламента да не излиза в отпуск и на извънредно заседание в понеделник да започне разглеждането на промените в изборния кодекс. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Аз съм твърдо „за” - колкото може по-бързо избори, но те протакаха умишлено. Още няма точка за избирателния кодекс и промяна за парламентарните избори. Затова днес г-жа Цачева ще направи предложение парламентът да не излиза в отпуск, в понеделник още на извънредно заседание да се гледа избирателният кодекс. През август да свърши избирателният кодекс, гражданите да имат сигурност, че ако има предсрочни избори, ще бъдат такива, каквито на тях им се иска”, заяви Борисов.
Неслучайно им напомням - какво са говорили. Тогава говореха за контрабанда, сега трябва да отговорят - защо не събират парите от този минимум, който го има във всички страни на ЕС? В статистиката на всички държави има един минимум, който изтича. Да видим как ще ги съберат. Минаха три месеца, ще минат още шест и тогава ще ги питаме защо си говорим тези глупости. В същото време парламентът е мястото, където хората трябва да чуят логично обяснение на нещата, които се случват. Това, че разбирам проблемите, че е най-тежката финансова икономическа криза, че икономиката в Европа не работи, че младежката безработица минава катастрофални размери в основните страни на ЕС – това са обективни факти, които се виждат. Ние сме длъжни да ги отчитаме. Аз не съм човек, който може да говори като тях и да казва на бялото черно. Опитвам се да ги накарам да мислят по-трезво”, добави Борисов по отношение на актуализацията на бюджета.
Планът „Орешарски” ще доведе до гръцкия сценарий, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „България ще влезе в рецесия. Това е планът на управляващите. Дългът ще се вдигне много бързо. Той не е константна величина и се вдига много бързо. Вдига се с много повече от 1 милиард лева. Когато Стандарт енд Пуърс, Муудис, всички кредитни агенции вдигаха рейтинга на България и ни хвалеха за финансовата стабилност, те са отчитали всичко това. Те сега ще увеличат дълга, но след това с тези си мерки ще накарат всяко следващо правителство да влиза в същия сценарий, да взима дълг, защото икономиката няма да може да изпомпа тези пари”, заяви Борисов.

Станете почитател на Класа