МВР по времето на Цветанов рекетирало бизнесмени

МВР по времето на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов рекетираше бизнесмени. Под предлог, че става въпрос за спонсорство, крупни предприемачи по морето са били изнудвани за хиляди левове, съобщи пострадал пред ТВ7.

През 2007 г. бизнесменът Румен Кузманов развива успешен бизнес по морето. Мъжът притежава бензиностанция и строителна фирма, от които печели добри пари, но след проблем със служител, влиза в полезрението на полицията и НАП. Всичко се успокоява до 2009 г., когато с него се свързва човек от НСБОБ, а по-късно и с Павлин Петракиев, който се представя за член на ГЕРБ – Бургас, става ясно от репортажа на телевизията, излъчен тази сутрин.

На Кузманов са обещани обществени поръчки за Многопрофилната болница за активно лечение и до края на 2010 г. той се разделя с 60 хил. лв, но остава с празни ръце. По-късно му е предложено да "унищожи" всички данни по досъдебните производства към него за 10 хил. лв. Кузманов обаче не се отзовава на поканата и в понеделник сутринта научава, че в офиса на фирмата му се извършва обиск. На място полицията открива записи на заповеди за 400 хил. лв.

Кузманов твърди, че е правил няколко опита да се срещне лично с шефа на бургаската полиция Милен Димитров, защото смята, че подобни въпроси се решават в съда, а не под масата.

Станете почитател на Класа