Назначиха дъщерята на Нора Ананиева в Агенцията за закрила на детето

Със заповед на министър-председателя за заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ беше назначена Ана Ананиева, съобщиха от ДАЗД.

Г-жа Ананиева е магистър по право от Югозападния университет „Неофит Рилски", гр. Благоевград. До назначаването си в ДАЗД е член на Софийската адвокатска колегия.

Работила е като адвокат, главен експерт в Комисията за борба с корупцията в 41-то Народно събрание. Била е експерт в политическия кабинет на министър-председателя Сергей Станишев и в Държавната комисия по хазарт, пише в справката на сайта на ведомството.

В ефира на Нова телевизия бившият вече председател на ДАЗД заяви: "Бях отстранен заради назначаването на друг на поста. Не получих никакви обяснения. Това е поредният пример как се назначават личности на отговорни постове без да се обяснява защо. Онзи ден пак без да бъдат дадени никакви мотиви е уволнена моята заместничка, а на висок пост в агенцията е назначена дъщерята на прочутата Нора Ананиева", добави Каменов.

От думите му стана ясно, че никой не го е извикал дори, за да сдаде поста на новия шефка на агенцията. В коментар на думи на водещата, че управляващите го заплашват с прокурорска проверка, Каменов каза: "Да ме плашат с каквото искат. Ще изляза от това махленско ниво, в което се опитват да ме вкарат.

Станете почитател на Класа