ГЕРБ внася подписка за свикване на парламента

Ако днес и утре управляващите не променят решението си да почиват до края на август, в понеделник ние от ГЕРБ ще внесем подписи за предсрочно прекратяване на парламентарната ваканция, заяви депутатът Томислав Дончев в предаване на БНТ.
Депутатът от БСП и бивш кмет на Смолян Дора Янкова, която беше в студиото заедно с Дончев, каза, че щом председателят на Народното събрание Миков е решил да свика пленарно заседание на 30 август, значи така е преценил.
Според Дора Янкова правителството на Орешарски е поело пътя към икономически растеж на България. Тя категорично заяви, че няма съмнения, че ветото на президента ще бъде преодоляно в парламента.
30 август е последният ден от едномесечната лятна ваканция на народните представители. Според текста на чл. 43 от Правилника на Народното събрание председателят му е длъжен да свика до седем дни заседание, ако го поискат една пета от депутатите, дори да тече ваканция.
Депутатите от ГЕРБ са 97 души, а една пета от всички народни представители е 48.
Както е известно, ГЕРБ настоява заради президентското вето върху актуализацията на бюджета народните представители незабавно да обсъдят отново актуализирания Закон за държавния бюджет за 2013 г .
Вчера председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова за свикване на незабавно извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета.
В коментар на актуализацията на бюджета Томислав Дончев отбеляза, че никой няма нещо против предвидения с тази актуализация социален пакет от 40 млн. лв. Но има много неясноти и съмнения по отношение на огромната част от предвидения 1 млрд. лв. дълг.

Станете почитател на Класа